FlerFigurer1700x750.png

Hej, det är jag som är Victoria!

Och jag är illustratör.

Det är fantastiskt kul jobba med kunduppdrag, det ger mig energi.  Jag rör mig gärna mellan olika material så som akvarell, gouache, blyerts, tusch, foto, collage och digitalt. Beroende på vilket uttryck uppdragsgivaren har tänkt sig och på vad illustrationerna ska användas till, varierar jag teknikerna.

Jobbar jag till exempel med rörlig bild som ska visas som en gif anpassar jag sättet att jobba efter de premisserna, liksom vid förpackningsdesign och så vidare.

Mitt arbete rör sig ofta kring olika karaktärer eller situationer, gärna med vardagliga föremål. Storytelling är ett stort intresse hos mig och det uppstår naturligt under arbetsprocessens gång.

 

Det roligaste jag vet är att låta en text speglas i bild - att illustrera till andras ord och berättelser. Det kan vara fakta eller fantasi, gärna en blandning. 

 

För mig är det viktigt att ha en tanke och en omsorg bakom det illustrerade samt föra en konstruktiv dialog med uppdragsgivare. 

Mellan 2018 och 2020 har jag producerat illustrationer: pedagogiskt arbetsmaterial och koncept , karaktärer (Bim Skräpjägaren) för länsmuseet Bohusläns museum.

Nu under 20/21 ses många av mina fågelillustrationer och skisser i museets senaste utställning Vi fåglar

Utbildad vid Berghs School of Communication (länk till intervju - knapp 2)

 

Medlem i Illustratörscentrum I.C

Medlem i Children's Illustrators (länk till intervju - knapp 1)

Medlem i Svenska Tecknare

 

Victoria at Mara Piccione's studio, AiR in Netherlands